Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


VITAMINA C ALCALINĂ ĪN TRATAMENTE PERFUZABILE

Tratamentul folosește doze mari de Vitamina C alcalină (25-30 grame/ ședință):

- detoxifiant
- alcalinizant
- anticancerigen
- imunostimulant
- antiinflamator
- antiinfecțios

Indicații: Tratament perfuzabil pentru creșterea imunității, profilaxia bolilor cardio-vasculare, profilaxia bolilor canceroase, profilaxia și tratamentul infecțiilor, tratamentul dezechilibrelor endocrine
Alte indicații: infecții virale și bacteriene, inclusiv encefalită, hepatită acută, hepatită cronică, (tip B,C sau D), boala Lyme, infecții cronice diverse, varice și tromboflebită, boli cardio-vasculare, boli endocrine, artrite, hiperaciditate metabolică.


 

Acțiuni și efecte terapeutice:

  • În doze mici (1 -20 grame/zi), are efect antioxidant, anticoagulant, antihistaminic, antiinfecțios, antiviral, alcalinizant, anticancerigen, hipoglicemic, hipolipemiant. Solvent al toxinelor acide provenite din procesele metabolice defectuoase sau din alimentație hiperacidă. Acizii sunt neutralizați prin transformarea lor în săruri solubile care sunt ușor eliminate. Oferă hidratare alcalină optimă a țesuturilor. Normalizează și susține activitatea glandelor suprarenale în tratamentul stresului.
  • În doze mari (20 -30 grame/zi), are efect de oxigenare intensă a țesuturilor prin stimularea reacției de producere a peroxidului de hidrogen (H2O2). Penetrația intra-tumorală este mare (similar cu celulele normale), producând efect de oxidare a celulelor canceroase.

 

Informații tehnice, proprietăți fizico-chimice. Ascorbat de Sodiu 10%, soluție 30 g. în 300 ml:

Vitamina C alcalină conține 11,6 grame de Sodiu la 100 de grame. Concentrația de Sodiu este de 4 ori mai mică decât în sarea de bucătărie. Rata de eliminare din corp este mare, de aceea uneori trebuie administrată chiar de două ori pe zi. Vitamina C nu se acumulează în corp și nu se produc supradozaje la dozele indicate.

 

Care este diferența dintre Vitamina C alcalină și Vit. C obișnuită?

  • Vitamina C este acidul ascorbic iar Vitamina C alcalină este ascorbatul de sodiu. Diferențafundamentală între ele, este tocmai pH-ul.
  • Atunci când adăugăm într-un pahar de apă o linguriță de vit. C alcalină, pH-ul apei se modifică cu câteva unități (de ex. la pH6 la pH8, devenind alcalină). Acest lucru permite administrarea vitaminei C alcaline în doze mult mai mari decât cea obișnuită.
  • Nu recomand Vitamina C acidă (acidul ascorbic), deoarece noi urmărim ca un remediu să fie în primul rând detoxifiant și alcalinizant. Acizii pot provoca perturbări gastrice, iar în doze mari chiar afectarea florei gastro-intestinale.
  • Vitamina C alcalină administrată oral poate fi tolerată în doze mult mai mari (chiar 20 grame pe zi), singura problemă fiind efectul laxativ.
  • În practica medicală, folosesc Vitamina C alcalină de peste 15 ani și am constatat multiple efecte benefice, în primul rând fiind alcalinizarea și eliminarea reziduurilor acide.

Concluzie:

Singura metodă de a lua doze mari de vit. C (20-30 gr. pe zi), este sub formă de ascorbat de sodiu (sau vit C alcalină), deoarece acidul ascorbic (vit. C obișnuită) nu este recomandată mai mult de 2-3 gr. pe zi, datorită acidității.

Dr. Miron Ovidiu Chiș


 

Vitamina C este mult mai eficientă în administrare intravenoasă, deoarece concentrațiile de vitamina C în sânge sunt mult mai mari . Cel mai bine este să combinăm dozele orale administrate constant dimineața și seara, cu dozele intravenoase, conform prescripției particularizate fiecărui pacient.

Grafic: Concentrația în plasmă mMol (Acid Ascorbic)


Indicații generale pentru terapiile de alcalinizare: acidoză a țesuturilor, stări de imunitate scăzută, gripe, răceli, stări inflamatorii, stări febrile, alergii, infecții diverse, migrene, obezitate, celulită, reumatism, boli cardio-vasculare, intoxicații, constipație, hemoroizi, varice, artrită, ulcer gastroduodenal, cancer.

Acțiuni: Vitamina C alcalină este antiinflamator, depurativ, laxativ ușor, imunostimulant, imunomodulator, antiviral, hipolipemiant, antioxidant, anticancerigen și alcalinizează mediul intern al corpului.


Studii asupra Vitaminei C alcaline au arătat că efectele de antioxidant și de creștere a imunității sunt amplificate de alcalinizarea și eliminarea reziduurilor acide. Acesta este motivul pentru care gripa sau răceala se vindecă mult mai repede dacă în primele zile se administrează câteva fiole de vitamina C intravenos. În tratamentul bolilor grave, Vitamina C alcalină se administrează tot intravenos, dar în doze mai mari.

Administrarea orală a Vitaminei C:

Experiența clinică pe care am acumulat-o în Centrul Medical Ayurveda Sibiu, a arătat că cei care consumă apă cu Vitamina C alcalină își îmbunătățesc starea de sănătate, fiind mai activi, energizați, articulațiile sunt mai mobile, își reglează greutatea și funcțiile metabolice, circulația sanguină este îmbunătățită. Se poate administra și la copii, după vârsta de 1 an, tot în combinație cu sucul de lămâie, fiind un ajutor important în terapia afecțiunilor sezonului rece.