Centrul Medical Ayurveda

Deutsche Seite

English Page

Ayurveda in Romania

Medici

Consultatii medicale On-Line

Programe tratament

Terapia cu Ozon-Oxigen

Vit. C - perfuzii cu doze mari

Argintul coloidal - antibiotic natural

pH-ul corpului Vitamina C alcalina

Produse fitofarmaceutice naturale

Remedii si medicamente

Remedii naturale cu Ozon

Terapii Ayurveda

Filme documentare

Ayurveda Photos

Carti si Brosuri

Preturi / Preise / Prices

Articole Medicina Holistică

Articole medicale

Blog

Plasticul

Alimentatie

Plante indiene

Activitati

poze din India

Emotional Freedom Technique

Favorite Links


Cei care consumă băuturi răcoritoare sintetice, pot face tratamentele de alcalinizare și detoxifiere?

June 14, 2016

O băutură alcalină (de exemplu apă cu vitamina C alcalină, sau apa minerală alcalină), are pH între 7-9. Băuturile răcoritoare sintetice au pH de 2,5-3. Acestă aciditate mărită nu este dată de faptul că sunt băuturi carbogazoase (pentru că și apa minerală este carbogazoasă, dar are pH neutru), ci aciditatea în băuturile răcoritoare sintetice, este dată de acidul fosforic, (un acid foarte puternic, comparabil cu acidul sulfuric).

Dacă beți un pahar de băutură răcoritoare sintetică, trebuie să beți aproximativ 25 pahare de apă plată sau 10 pahare de apă alcalină, pentru a neutraliza aciditatea masivă produsă de acidul fosforic.

Din cazurile desebit de grave întâlnite în practica medială, am constatat că doze zilnice de băuturi răcoritoare sintetice, pot afecta foarte grav, uneori iremediabil, ficatul și rinichii.

Concluzie: nu este indicat consumul băuturilor răcoritoare sintetice, celor care urmează tratamente de detoxifiere și alcalinizare, deoarece acestea scad sau anulează rezultatele tratamentelor.

Tabel comparativ cu efectele băuturilor în funcție de pH:

Apă alcalină - efecte asupra corpului

Băuturi răcoritoare sintetice - efecte asupra corpului

Alcalinizant al țesuturilor.

Acidifică sângele și organele.

Detoxifică, elimină sărurile acide din țesuturi.

Determină acumularea rezidurilor și depunerea lor în țesuturi.

Crește circulația sanguină și oxigenarea.

Scade circulația...

[More]

Tags: bauturi racoritoare sintetice, detoxifiere


Posted at: 11:43 AM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Tratamentele cu ozon nu au efect la fumători

May 19, 2016

Atunci când se face un tratament cu ozon, o cantitate mare de oxigen este absorbită în corp. Fumatul neutralizează oxigenul din corp prin dioxidul de carbon și substanțele nocive, astfel că tratamentele cu ozon nu au efect la fumători.

Ozonul crește rata de absorbție și concentrația de oxigen în țesuturi, dar odată cu prima țigară fumată, nivelul de oxigen scade din nou.

Totuși persoanele care fumează pot face tratament cu ozon?

Este ca și când pe de-o parte încărcăm corpul de oxigen și pe de altă parte îl neutralizăm rapid prin fumat,  motiv pentru care nu se recomandă tratamentele cu ozon, decât după ce pacienții renunță la fumat.

Ozon:

Fumat:

Vasodilatație

Vasoconstricție

oxigen

dioxid de carbon

alcalinizare

aciditate

stimulează circulația

blochează circulația

distruge toxinele, urmele de reziduri chimice și substanțe poluante.

se absorb hidrocarburi toxice, gudroane

 

Tags: fumat, fumatori, ozon


Posted at: 12:35 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Tratamentul stărilor de oboseală, fără medicamente

May 11, 2016

Gradul de oboseală este perceput subiectiv de fiecare în parte. Fiecare rezistă mai mult sau mai puțin la oboseală, dar pentru toți surmenajul sau oboseala acumulată este nocivă, pentru că afectează ficatul și sistemul nervos.

Cum se poate învinge oboseala numai cu ajutorul minții?

Pentru că oboseala e o senzație percepută de creier, tot cu ajutorul creierului putem să o minimalizăm. Cel mai ușor, senzația de oboseală se poate diminua, prin anumite gânduri tonice, plăcute, asupra lucrurilor care ne produc bucurie. Este cunoscut că atunci când facem lucruri care ne plac, nu obosim. Altă cale de a învinge oboseala tot prin gânduri, deci tot cu ajutorul puterii creierului, este atunci când ne folosim voința și ne facem un program impus prin care să facem atât lucruri necesare, cât și activități plăcute, de exemplu sport sau mișcare în aer liber, expunere la soare... etc

Energia începutului și trezirea de dimineață este foarte importantă

Trebuie să ne simțim bucuroși, motivați și fericiți atunci când deschidem ochii sau când ne dăm jos din pat. Acestea sunt momente în care suntem în faza de început a unei activități, a unei zile sau a oricărui lucru. Întotdeauna momentul în care începem ceva, beneficiem de energia...

[More]

Tags: oboseala


Posted at: 12:21 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Metode de tonifiere a digestiei

July 6, 2015

Digestia deficitară este cauza cea mai frecventă de acumulare a toxinelor și de modificare a florei intestinale. Medicina ayurveda a constatat că aceste toxine sunt cauza celor mai multe dezechilibre metabolice ce duc la îmbolnăviri.

10 Sfaturi pentru a îmbunătăți digestia.

  1. Condimentează mâncărurile cu ghimbir, piper, cimbru sau chimen. Mâncărurile condimentate se digeră mai ușor decât cele simple.
  2. După o masă consistentă ia câteva tablete de cărbune medicinal. Va absobi aciditatea şi gazele şi va uşura digestia.
  3. Bea ceai neîndulcit de Sunătoare, Coada Şoricelului sau Gălbenele înainte de masă cu 30 de minute sau la 2-3 ore după masă.
  4. Dacă simți ca digeri greu alimentele, mănîncă timp de câteva zile alimente uşor digerabile: supe de zarzavat, legume fierte sau coapte, consumă cereale şi produse din cereale.
  5. Prepară alimentele prin fierbere pe aburi, întro sită deasupra vasului în care fierbe apa. Substanţele nutritive se păstrează mai bine şi alimentele preparate sunt gustoase şi uşor digerabile. Condimentează apoi legumele cu amestecuri de mirodenii din grădină (ţelină, leuştean, salvie, măghiran, rosmarin, tarhon, cimbru, chimion, busuioc, oregano, chimen, coriandru, boabe de muştar).
  6. Adaugă sare nu numai pentru a îmbunătăți gustul, ci și pentru a ajuta proceul de digestie.
  7. Mănâncă alimente compatibile sau în ordinea...
[More]
Posted at: 01:06 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Beneficiile metodelor de relaxare profundă

July 6, 2015

Medicina ayurveda folosește metode de relaxare profundă, prin terapiile cu ulei cald și alte masaje speciale. Relaxarea este o stare ce derivă din interacțiunea continuă dintre minte și corp. Sistemul nervos este prezent în toate țesuturile și organele. Unele părți ale corpului pot fi controlate voluntar iar altele își desfășoară activitățile după bioritmurile proprii.

Se știe că mușchii striați sunt contractați în stare normală și pot fi relaxați dacă primesc semnalele corespunzătoare de la sistemul nervos. Ei pot fi relaxați voluntar și acest lucru este un mare avantaj, deoarece la rândul lor pot relaxa sistemul nervos, inducându-ne o stare de bine, calm, liniște și confort.

Cum ne putem relaxa?

Ne găsim o poziție comodă, stând întinși în pat sau într-un fotoliu, închidem ochii și ne orientăm cu mintea asupra acelor părți ale corpului pe care dorim să le relaxăm. Simpla dorință de a ne relaxa, produce o deconectare în zona spre care ne îndreptăm atenția. Trecem ușor cu gândul peste diferitele părți ale corpului, ca și cum am atinge fin pielea și am îndepărta orice tensiune din mușchi. Începem cu picioarele, urcăm pe corp în zona abdominală, până la piept și la gât și apoi relaxăm mâinile și capul. Simțim...

[More]

Tags: relaxare profunda


Posted at: 12:04 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

4 Remedii Ayurvedice de preparat în casă pentru dizolvarea calculilor renali

June 18, 2015

Ideal ar fi să se înceapă ziua cu o băutură alcalină. Tratamentele pentru rinichi se fac dimineața înainte de răsărit și după-amiaza între orele 16-17. Acestea sunt momentele din zi indicate de medicina ayurveda, deoarece lichidele diuretice consumate, se absorb în circulație și după aproximativ o oră ajung la rinichi. Orele de răsărit și de apus sunt propice pentru tratamente, deoarece rinichii sunt activați odată cu trecerea de la predominanța metabolică Vata Dosha (uscăciune, mișcare, aer și eter), la elementele Kapha Dosha (coeziune, stabilitate, apă și pământ) și totodată energia circulă mai intens prin meridianului energetic rinichi.

  1. Fierbeți 1-2 smochine într-o cană de apă timp de 15 minute. Se bea aceest decoct de 2 ori pe zi. Din smochine se poate face și un macerat în apă caldă: se încălzesc 500 ml de apă la temperatura de 50-60 grade, se pun trei smochine într-un termos și se lasă la macerat 6 ore sau peste noapte. Lichidul se bea la prima oră, iar smochinele se consumă la micul dejun (sunt unele din cele mai alcaline fructe).
  2. Ceaiul din semințe de coriandru. Se prepară numai macerat la rece, deoarece conține uleiuri volatile care au capacitatea de a dizolva sărurile cristalizate în rinichi,...
[More]

Tags: calculi renali


Posted at: 12:52 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Ayurveda, un mod de viaţă

June 2, 2015

Medicina Ayurveda este știința vieții. Cel care o aplică, dobândește cunoștințe practice care îi schimbă stilul de viață. Intuiția a ceea ce are nevoie pentru a se echilibra, ce trebuie să mânânce și cum să se adapteze la mediu se rafinează din ce în ce mai mult și deoarece tensiunile între interior și exterior dispar, pare că totul este în armonie cu el şi că ştie perfect de ceea ce are nevoie. Aceasta este cu putinţă pentru că Ayurveda reprezintă în realitate mai mult decât o ştiinţă-artă a vindecării, ea este un veritabil mod de a trăi, un mod de viaţă simplu şi firesc care restabileşte armonia deplină a unei fiinţe umane atât cu ea însăşi, cât şi cu Dumnezeu şi cu tot ceea ce o înconjoară.

Ayurveda este o artă. Cel care o practică, cel care se apleacă asupra ei, este cel care o înţelege, se minunează şi o aplică. A trăi după această artă înseamnă a te încadra perfect în bioritmurile naturale sau înseamnă, spre exemplu a percepe imediat efectele unui aliment sau remediu, înseamnă a dobândi capacitatea de a intra pe poarta universului colosal ce se deschide în interiorul nostru, prin stările sufleteşti complexe şi minunate produse...

[More]

Tags: ayurveda


Posted at: 01:32 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Suferiți de insomnie? Iată cum puteți să vă îmbunătățiți somnul.

June 2, 2015

Lipsa cronică a somnului poate avea consecinţe grave asupra noastră cât şi a celor din jurul nostru. Cei care suferă de insomnii pierd energie psihică şi sunt instabili emoţional si constată scăderea puterii de concentrare.

9 sfaturi pentru un somn bun peste noapte:

- Dormiţi în siguranţă, linişte, întuneric şi într-un pat bun. Opriți telefoanele și soneria.

- O baie relaxantă cu uleiuri esențiale vă ajută să vă relaxați și induce somnul.

- Nu dormiţi după amiaza chiar dacă aţi dormit puţin noaptea precedentă; încercaţi să staţi treaz şi mergeţi în pat la ora obişnuită.

- Evitaţi stimulentele (cafeaua și băuturile cu cofeină) dupăamiaza și seara.

- Nu folosiţi patul pentru a citi sau a vă uita la televizor.

- Evitaţi exerciţiile grele şi mesele abundente înainte de culcare. Nu mâncați după ora 18.

- Menţineţi orele obişnuite de somn, astfel aceasta vă va ajuta să obţineţi un ritm constant somn - veghe.

- Intraţi într-o obişnuinţă a încheierii lucrurilor înainte de a merge în pat.

- Evitaţi să faceţi lucruri care nu pot fi finalizate şi vă ţin treji, de exemplu: filme şi emisiuni TV. incitante, cititul de materiale importante şi discuţiile stimulante înaintea orei de culcare.

Fitoterapie și...

[More]

Tags: insomnie


Posted at: 12:56 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Alimentaţia de post. De ce carnea şi grăsimile animale trebuie evitate

May 18, 2015

·         Sunt sursa cea mai mare de colesterol

·         Provoacă aciditatea sângelui, cu o serie de consecinţe negative

·         Produc fenomene de putrefacţie în tubul digestiv, ducând la intoxicarea organismului.

·         Au foarte multe calorii, care evident se depun tot sub formă de grăsime în corpul uman.

·         Energia cheltuită pentru digestia cărnii este foarte mare, aproape echivalentă cu energia pe care carnea o cedează corpului, motiv pentru care cei care consumă carne se vor simţi sătui, dar moleşiţi (această masă fiind greu digerabilă) şi aparent puternici, dar de fapt obosiţi (fiind ameţiţi de hormonii excitanţi care se găsesc în carne, foarte mulţi dintre ei fiind secretaţi în corpul animalului în timpul tăierii).

 Carnea conţine:

Deşeuri provenite din vasele sanguine ale animalului tăiat; erbicide şi pesticide provenite din furaje; diferiţi microbi şi urme de medicamente administrate animalului sub forma vaccinelor, antibioticelor şi hormonilor de creştere.

Substanţe de stres sintetizate de animal ca urmare a spaimei din momentul tăierii (hormoni excitanţi: adrenalina, noradrenalina).

Bacterii   provenite din descompunerea ţesuturilor, care începe imediat după moartea animalului; carnea fiind un bun izolator termic, fierberea sau prăjirea nu ajung niciodată să le distrugă pe toate.  

Toxine provenite din descompunerea proteinelor care...

[More]
Posted at: 01:19 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Care sunt cele 3 mari pericole ale consumului de carne

May 18, 2015

  1. Acumularea de toxine și hiperaciditatea

Carnea se descompune prin procese de putrefacție, încă de când viața încetează.

În plus lupta inutilă a animalelor terifiate care se zbat pentru a-şi păstra viaţa, agonia lor în abatoare antrenează mari schimbări biochimice, care fac să apară la acestea subproduse toxice şi o mare cantitate de adrenalină, emisă în mod abundent în întregul lor corp, otrăvind prin durere trupul lor angoasat într-un asemenea grad încât carnea este deja otrăvită de suferinţa cumplită a animalului înainte de moarte.

  1. Cancerul

De ce persoanele care consumã carne sunt mai vulnerabile la cancer ?

O bucată de carne, după numai câteva zile de la sacrificarea animalului, capătă o culoare nesănătoasă, gri-verzuie măslinie; ca să împiedice această degradare, industria cărnii adaugă nitraţi şi alţi conservanţi, pentru a o face în mod artificial (dar nesănătos) să apară roşie. Nitraţii se transformă în corpul uman în nitriţi. Cercetările au demonstrat că aceste substanţe sunt profund cancerigene.

Pentru a creşte cât mai repede şi pentru a aduce cât mai mult profit, animalele sunt deseori îndopate: li se administrează mari cantităţi de hormoni, care le stimulează în mod haotic creşterea, şi stimulenţi în exces ai apetitului, antibiotice, calmante si amestecuri furajere chimice. Această...

[More]

Tags: carne


Posted at: 01:09 PM | 0 Comments | Add Comment | Permalink

Posts by Date

Recent Posts

Archives